25 marts, 2009

Hugo balvai nominēts WEB-komikss


Jau rakstījām par "Watchmen" filmu pēc komiksa motīviem, tur bija arī tāds interesants fakts, ka šis komikss reiz saņēma literāro balvu, kādu parasti piešķir grāmatām. Man ir aizdomas, ka balvas nosaukums bija Hugo, jo tas ir viena no retajiem vērā ņemamajiem literārajiem apbalvojumiem šajā žanrā.

Lai arī kā nebūtu, izrādās šim konkursam ir pieteikts vēl viens komikss. Bet ir arī novelitāte -- tas ir nevis vienkārši komikss (jeb kā ņerkst nerds GameMasters, grafiskā novele), bet gan bezmaksas webcomics. Nu tjipa kā PennyArcade, Order of the Stick un citi.

Neko par šamo nezinu, izskatās ironisks, bet pats galvenais, kāpēc lieku ziņu: to var novilkt kā vienu lielu PDFu bez maksas šeit! I mean, ir taču čakars burties cauri n-tajiem paneļiem onlainā.

Moš novelciet, iečekojiet. Pašam kaut kā slinkums.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Kljuuda.

Watchmen sanjeema balvu, kaa 'other form' - tb laba lieta, kam iisti neviena kategorija neatbilst.



Shogad ir atsevishkja kategorija "Best Graphic Story". Protams, ka tai ir nomineeti komiksi/grafiskaas noveles, what else would you expect.

(Iespeejams, naakamajaa gadaa taada nebuus. Par to lemj ikgadeejaa WorldConaa).
Un shajaa kategorijaa ir nomineeti 5 komiksi

* The Dresden Files: Welcome to the Jungle Written by Jim Butcher, art by Ardian Syaf (Del Rey/Dabel Brothers Publishing)
* Girl Genius, Volume 8: Agatha Heterodyne and the Chapel of Bones Written by Kaja & Phil Foglio, art by Phil Foglio, colors by Cheyenne Wright (Airship Entertainment)
* Fables: War and Pieces Written by Bill Willingham, pencilled by Mark Buckingham, art by Steve Leialoha and Andrew Pepoy, color by Lee Loughridge, letters by Todd Klein (DC/Vertigo Comics)
* Schlock Mercenary: The Body Politic Story and art by Howard Tayler (The Tayler Corporation)
* Serenity: Better Days Written by Joss Whedon & Brett Matthews, art by Will Conrad, color by Michelle Madsen, cover by Jo Chen (Dark Horse Comics)
* Y: The Last Man, Volume 10: Whys and Wherefores Written/created by Brian K. Vaughan, penciled/created by Pia Guerra, inked by Jose Marzan, Jr. (DC/Vertigo Comics)

 
generated by sloganizer.net