26 marts, 2009

Battlestar Galactica minilarps


Labrīt, labvakar vai uz redzēšanos visi trakie, miermīlīgie vai piemīlīgie larperi. Tuvojas vasara (laiks kad spīd saule un staigāt pa ielu var pliks jo nesalst) un tieši tādēļ ir īstais laiks kāpt ārā no kapa, lai palūkotos kas larpu sezonā ir paredzēts.

Kas tad ir paredzēts? Ir dzirdēts, ka gaidāmas trakas cīņas lejaskalnē, piedzeršana ezermalā un lietus izsaukšana pļavas vidū pie koka, taču par nelaimi tas viss ko es te rakstu ir diršana jo patiesībā man nav ne jausmas kas paredzēts.

Ev, ev nelieniet vēl kapā atpakaļ, viena lieta gan vēl ir paredzēta un tas ir Battlestar Galactica larps maijā. Jā, jā maijā, mēnesī kad var aiziet pamīzt mežā un nenosalt.

Un lai jūs nebiedē vārdi Battlestar Galactica, tā ir tikai skanīga nosaukuma izmantošana savā labā. Šis būs minilarps kur tu uzvelc bomzīga vai militāra, vai vienkāršākajā gadījumā parastas civilista drēbes, uz acīm uzliec aizsargbrilles un paņem rokā BB gun bliežamo (jo lielāks un jaudīgāks jo labāk tev pašam) un dodies mežā ar diviem mērķiem
  1. Lai izdzīvotu
  2. Lai tiktu prom no šīs nolādētās planētas kura nesen nobombardēta ar atombumbām.
Spēle paredzēta intensīva, taču īsa ap 3h.
Spēle ir Action larps ar izteiktu uzsvaru uz vārdu action un vārdu larps otrajā plānā. Respektīvi šauj vispirms, runā pēc tam.

Spēlē domāta kā mazformāta spēlē kur ir kādi 4 PC un 4 NPC. Nu ja pieteiksies vairāk tad droši vien būs vairāk.

Kā pamanījāt ir paredzēts, ka ir relatīvi daudz NPC attiecībā pret PC skaitu, tādēļ lasiet šo rakstu tālāk, lai uzzinātu kādēļ.

Lai piedalītos spēlē tu vari neko nebūt dzirdējis par šo murgaino seriālu, taču

  1. Jābūt aizsargbrillēm
  2. Jābūt BB Gun šaujamam (piemēram pistole, automāts, shotguns un visas pārējā izvirtības kuras var pabāzt zem šīs kategorijas)
  3. Tērps ir apsveicama lieta, bet nav obligāts
  4. Jādod man ziņa, ka vēlies piedalīties norādot savu epastu. To var darīt tepat komentāros vai arī rakstīt man uz epastu forcegrip@gmail.com
  5. Leģendas par savu tēlu man nerakstiet, bet ja akurāt tādu vēlaties tad to stāstiet citiem spēlētājiem spēlēs laikā (vismaz būs par ko parunāt).
  6. Sūtot pieteikumu lūdzu norādiet arī uz kādu spēlētāja kategoriju pretendējat, piemērus skatīt zemāk
  • Tikai un vienīgi PC
  • Tikai un vienīgi NPC
  • Vislabāk PC, bet nu ja nekādi citādi nevar tad NPC
  • Primāri PC, bet nu NPC ar nav problēmu
  • Vienalga vai PC vai NPC
  • Vislabāk NPC, bet nu ja nekādi citādi nevar tad PC
  • Primāri NPC, bet nu PC ar nav problēmu
Noteikumi un spēles vieta ir under construction un tiks publicēti kad būs gatavi lol (tieši tādēļ lasiet šo lapu katru dienu kārtīgi). :)

Spēle ir BEZ MAKSAS!

Kas ir Battlestar Galactica?
Tas ir sci-fi seriāls par to kā kosmosa kolonijās gandrīz visu cilvēci iznīcina cilvēku pašu radītie roboti Cyloni un izdzīvojušie (ap 40 000) sakāpuši kosmosa kuģos cīnās par izdzīvošanu un meklē mistisku planētu Zemi.

Cilvēces tehnoloģijas, lai arī dažos aspektos ir attīstītākas par mūsdienu tehnoloģijām, daudzos aspektos tās pēc skata un darbības principa ir līdzīgas mūsdienās lietotajām. Piemēram ieroči, bruņas , apģērbs automašīnas.

Tu kā spēlētājs atradīsies uz planētas Caprica kādu laiciņu pēc tam kad to okupēja Cyloni ( ar iepriekšēju kodolbombardēšanu no orbītas)

Kas ir minilarps?
Tas ir dažu stundu teātrim līdzīgs pasākums brīvā dabā kur aktieri (spēlētāji) ir izvēlējušies kādu lomu kurus spēlēt, taču to attēlo nevis pēc noteikta iestudēta scenārija, bet gan brīvi interpretējamā veidā domā uz vietas un improvizē savas lomas attēlojumu uzreiz bez gatavošanās (respektīvi dara vispirms, domā pēc tam).

Kas ir PC?
Tie ir spēlētāji kuri darbojas pirms spēles izvēlētajā lomā un spēles lielāko daļu cenšas sarunāties, izskatīties un uzvesties tā it kā reāli būtu atveidotās lomas tēls nevis to tikai atveido.

Kas ir NPC?
NPC ir mazliet vairāk gatavojušies spēlētāji kuru uzdevums ir veikt kādu iestudētu (vai neiestudētu) darbību priekš PC izklaides. NPC reizēm var ļoti maz atšķirties no spēlētājiem kur pa laikam izdara kādu iepriekš domātu darbību, bet pārējo laiku pavada praktiski identiski PC, taču reizēm NPC atkal tikai darbojas (spēlē) priekš PC izklaides.

p.s. Un tagad atbildot uz iepriekš neatbildēto jautājumu kādēļ ir vajadzīgs gandrīz līdzīgs NPC skaits kā PC? Pavisam vienkārši, lai PC visu laiku būtu stresa situācijā.

p.s.s. Sūtiet pieteikumus, izsakiet viedokli vai sitiet pļauku ar vārdiem ‘’nekauņa’’, jo tieši tas garantē iespēju piedalīties izlozē kurā varēs iegūt autentisku priekšmetu kas tiks izmantots spēlē. Kāds priekšmets tā paliek intriga kuru iespējams pieredzēt ar savām acīm piedaloties spēlē!

6 komentāri:

Kamazs teica...

Nav slikts koncepts. Pats labākais, ka nevajag nekādu īpašo tērpu. I mean, ja gribās vari piemeklēt stilīgu, bet ja ne -- arī parastās civilista drēbes derēs.

Un tas pats ar lokācijām -- derēs visādi smirdīgie Latvijas meži. Cik esmu redzējis, tā arī seriālā izskatījās, kā Latvijā. So.

Vēlu veiksmi!

Axa teica...

Ei! un izvēlos versiju NPC, bet nav problēmas būt arī PC
Vienīgi man nav šaujamieroča - vēl! Muhahaha!
Jebkurā gadījumā, was it me or was there not date to this thing? O.o

Anonīms teica...

jap - es arī datumu neredzēju :(

DarkJedi teica...

Datums arī pašlaik nav minēts, ir minēts maija mēnesis (šī gada).

Visticamākais tas būs 9. vai 16. maijā.

Andza teica...

Es domāju, ka es piedalos, tiesa no seriāla neko neesmu redzējis un vēl nezinu, vai gribu būt PC vai NPC.

Anonīms teica...

nekaunna

aivvv

pofig pc vai npc

epastu nelietoju - suuti draugos

 
generated by sloganizer.net