02 aprīlis, 2009

Haha, "Wheel of Time" pēdējā grāmata sadalīta trijās


Tas ir tāds populārs joks, ka slavenā fantasy grāmatu"Wheel of Time" sērijas nekad nespēs beigties. Sākotnēji šo joku uzturēja pats autors Roberts Džordans, visu laiku solīdams faniem, ka tūliņ wrap up'os notikumus, bet tā vietā izplūda vēl un vēl grāmatās (kuru kvalitāte, kā daži uzskata, uz beigām manāmi kritās). Tad pēc 11. grāmatas sarakstīšanas, viņš nosolījās, ka 12. būs pēdējā, lai arī cik gara tā nesanāktu, jo viņam tika diagnosticēta potenciāli nāvējoša kaite, un viņš baidījās, ka nepaspēs noslēgt grāmatu sēriju.

Diemžēl Džordans nomira neuzrakstījis pēdējo grāmatu, taču tā kā viņš bija atstājis gana daudz materiālu, lai kāds cits to varētu izdarīt, šo pienākumu uzņēmās cits fantasy autors Brendons Sandersons. Tā fani varēja cerēt, ka pēdējā grāmata parādīsies šogad vai nākamgad.

Tā vietā aizvakar noskaidrojās, ka pēdējā grāmata sanāktu pārāk gara, tāpēc tā tiks sadalīta trijās grāmatās, no kurām pirmā iznāks šogad 3. novembrī, bet pārējās kaut kad tālākajos gados. Daži fani ir dusmīgi, ka viņus atkal "uzmet". Citi - priecīgi, ka būs vēl vairāk "Wheel of Time" grāmatas. Un vēl daži baidās, ka viņus nepiemeklē paša Roberta liktenis, proti, ka tikai viņi nenomirst, tā arī nepieredzējuši grāmatas beigas.

Oficiālo Brendona Sandersona paskaidrojumu var lasīt viņa blogā.

Nav komentāru:

 
generated by sloganizer.net