25 jūnijs, 2009

Jaunākā Haijo Miazaki filma tiks izdota ASV

2008. gadā Japānā iznāca Haijo Miazaki pilnmetrāžas animācijas filma "Ponyo". Volta Disneja kompānija ir nolēmusi, ka tā ir gana piemērota ASV tirgum, lai to pārskaņotu angļu valodā, pielietojot tādas zvaigznes kā Metu Deimonu, Keitu Blānšetu, Latvijā mazzināmo komiķi Tīnu Feju (viņa lielāku atpazīstamu ieguva ASV prezidenta vēlēšanas kampaņas laikā kariķējot Sāru Peilinu), kā arī, paldies Dievam, Latvijā vēl mazāk zināmo pusaudž-popa produktu "Jonas Brothers" (atcerieties South Park sēriju par viņiem) un Mailejas Sairusas (Britnijas Spīrsas 10 gadus jaunākais klons) mazākos ģimenes locekļus.

Lai vai kā, es noskatījos anglisko treileri, un man nepatika tas, ko es redzēju, lai arī pats pārizdošanas fakts it kā palielina iespēju, ka šo filmu varētu izrādīt Latvijā. Tēliem runājot angliski pazūd daļa no anime šarma - manuprāt, svarīgas ir tieši mums kulturāli nepierastās intonācijas.
Nolēmu uzmeklēt oriģinālo Japānai domāto treileri - vai man tikai liekas, vai arī tajā krāsas ir maigākas kā ASV versijā?


Tā kā kopumā sūdzēties par to, ka viss, kas nonāk Holivudas rokās tiek sabojāts, ir tikpat apnicīgi, kā teikt, ka debesis ir zilas - atceroties Jūrzemes ekranizāciju, AeonFlux filmu, kā arī pilnīgi visu, kam pieskāries Uve Bols (nu labi, tas ir savādāk), tad atliek tikai pacietīgi gaidīt, lai noskaidrotu cik liels bojājums nodarīts šoreiz.

1 komentārs:

Anonīms teica...

Izskatās, ka Holivuda baigi dramatizējuši to filmu :) Spriežu galvenokārt pēc treilera muzikālā noformējuma.
jJa, oriģinālajā treilerī liekas, ka tas sīkais ir kkāda rotaļīga, labvēlīga ūdens būtne, tad Holivudas variantā tu sāc domāt, vai tik tas sīkais nav kāds ļauns cilvēkiem nedraudzīgs indivīds, kas vēlas slīcināt sauszemi jūrā...

Edgars Siliņš

 
generated by sloganizer.net