16 jūnijs, 2009

Cita līmeņa geimplejs jeb dīvainās flash spēles

Tā kā man ikdienā sanāk daudz nodarboties ar flash spēlēm, esmu diezgan aizrāvies ar šo spēļu formu un zaudējis jebkādu nicību pret tām, kādu agrāk aktīvi uzturēju, kā kārtīgam PC snobam pienākas. Iemesls ir tāds, ka viņu relatīvi vienkāršā veidošana un ērtais formāts ļauj izpausties spēļu autoriem ar oriģinālām geimpleja idejām un izpētīt visvisādas lietas, kuras diezin vai varētu atļauties lielbudžeta spēļu kompānija. Lai to pierādītu, vēlos pievērst jūsu uzmanību vairākām "savādajām" flash spēlēm, kuras varētu uzskatīt par to, kā būtu jāizpaužas mākslas un ludoloģijas apvienojumam.

Es īpaši neapspriedīšu kā jāspēlē šīs spēles, jo šī procesa izpēte ir arī to saturs.Taču brīdināšu, ka tās visas ir diezgan īsas un "nosacīti" spēles.

Majesty of Colors
Par šo jau biju runājis kādreiz savā blogā. Tā ir vienkārša pikseļārta spēle, kurā operējot ar zemūdens radību, var panākt dažādus spēles iznākumus.

Wish I were the Moon
Tāds diezgan lirisks gabals par mīlas trijstūri, kurā pārvietojot dažādās vietās redzamos elementus atkal var mēģināt panākt 7 dažādus nobeigumus.

Today I Die
Mans favorīts. Lai arī iespējams tematiski pasalkans, pašas spēlēšanas formā aplam savdabīgs gabals. Šim laikam ir 2 nobeigumi, kuri patiesībā neko īpaši neatšķiras.

Storyteller
Šī būtu vismazāk uzskatāma par spēli no visām, drīzāk tā ir interaktīvā bilde, kurā mainot elementus vietām, var redzēt kāda fantasy stāsta dažādus iznākumus. Tā kā stāsta sākumu, vidu un beigas reprezentē 3 bildes, kuras redzams uzreiz, tad dinamiskās izmaiņas var novērot uzreiz.

Nav komentāru:

 
generated by sloganizer.net