19 februāris, 2009

[Video] "Troļļu Naktis II", trešā filma


TN2 the 3rd and the final part (Vimeo).

Kā solīts, trešā un "Troļļu Nakšu II" reklāmas kampaņas un nosacītā sižeta pēdējā, noslēdzošā filmiņa. Kvalitāte ir vienkārši pīīīī... un ticiet man, tas nav web-kompresijas dēļ. Patiesībā mazākā ekrānā filmiņa izskatās pat labāk.

Filmēts šoreiz tas tika ar jau citu videokameru, ja nemaldos, Tijas Panasonic'u MiniDV un kapturēts kā civilizētiem ļaudīm pienākas. Tomēr tā laika brutālās kompresijas steigā darbojoties saspieda filmu slikti (tā joprojām aizņēma mega daudz vietas uz cietā diska), bet vienlaikus vēl pamanījās izvarot kvalitāti līdz gandrīz nesaprotamai, pikseļainai putrai.

Tomēr neskatoties uz šo laika menedžmenta / tehnoloģisko problēmu, filmas producēšana, imo, bija attīstītāka. Pirmkārt, filmēšana notika speciālā teritorijā gleznainās Siguldas senlejas apkārtnē. (Starp citu, fiziski iznīcinošais "Nolādēto tīstoklis" tika rīkots kā reiz šajā pat Lorupes ielejā, tikai mazliet augstāk pa straumi.) Bija arī sameklēti "Nolemtības vārti" mazliet episkākam fīlingam. Tie man joprojām šķiet draudīgi un iespaidīgi, jāatzīst. Vēl tika ieviests arī pirmais monstrs (skat. filmiņu) un attiecīgs viņa ietērps.

Bija domāts tālāk attīstīt sižeta līniju, bet, diemžēl tā bija pārāk samudžināta, neskaidra, filmēšana prasīja gana daudz laika un resursu, ka tālāk nekas īsti netika uzņemts. Manuprāt šo filmiņu sēriju jāuztver kā īsus, fragmentārus ieskatus Troļļu nakšu pasaules dzīvē un piedzīvojumu meklētāju sagaidāmajā ikdienā, piedaloties spēlēs.

OK, bet nu par sižetu. Kā solīts, skaidrojums iepriekšējai sērijai:

Iepriekšējā filmā:
Nomaldījies piedzīvojumu meklētājs ilgi un neauglīgi klīst pa Gājas malas mežiem veltīgi mēģinot nokļūt Troļļu zemēs, lai tur dzīvojošajiem nogādātu brīdinājumu par briestošo okupāciju/iebrukumu no kaimiņzemes (Ziemeļzemes impērijas) puses. Par laimi (iespējams) Bezvārdis sastop citu ceļotāju, kas sēž uz celma, tirina kājas un apgalvo, ka ir varens burvis. Ceļu viņš nezina, bet abi vienojas turpināt meklējumus kopā. Pēc pāris minūšu gariem, estētiski nogurdinošiem staigāšanas un dabasskatu kadriem sižets beidzot atkal attīstās un mūsu varoņi sastop kādu dīvainu vīru bruņās un ar varenu vairogu (Gintars). Tas paziņo, ka viņiem jāsamaksā par tiesībām turpināt ceļu. Kamēr Bezvārdis mēģina atrisināt šo sarežģījumu diplomātiskā ceļā, burvis izrauj mazu nazīti un aicina uz vardarbību. Laupītājs uz to atbild izsaucot trīs savus sabiedrotos -- troļļus, kuri berserko virsū mūsu varoņiem. Pirmais no troļļiem mirst uzreiz, ar pārējiem diviem sanāk pastīvēties abiem ceļotājiem. Pat burvis pamanās nogalēt vienu ar savu duncīti.
Tikām Bezvārdis iesaistās krietni sarežģītākā un grūtākā cīņā ar pieredzējušo laupītāju. Cīņa ir gana episka, tiek pat sadragāts vairogs (tas nebija scenārijā paredzēts), tomēr brīdī, kad tajā iesaistās arī "varenais" burvis, laupītājs ir spiests padoties. Pēc veiksmīga blefa no burvja puses, laupītājs parāda ceļu uz Troļļu zemēm un nevienozīmīgi vērtētais ceļotāju pārītis dodas tajā virzienā.

Nav komentāru:

 
generated by sloganizer.net