13 februāris, 2009

[Video] "Troļļu naktis II", otrā filma


Troļļu Nakšu II reklāmas treileris, otrā daļa (Vimeo).

Pēc pirmās filmiņas radītās eiforijas un sajūsmas, mēs, protams, nespējām apstāties un turpinājām filmēt, montēt un visādi citādi kino-mērkaķoties. Šodien jūsu uzmanībai piedāvāju otro mūsu radīto filmiņu (tapusi drīz pēc pirmās, 2004. gada 22.februārī šķiet), kas ir faktiski pirmās filmiņas turpinājums (lai gan iepriekšējās epizodes notikumu pārzināšana nav obligāta). Šī filmiņa tika radīta izmantojot īstu, lai arī mazliet tehnoloģiski novecojušu, videokameru un tika kapturēta uz kompja caur TV karti. Tāpēc šur tur redzami daži artefakti, iespējams. Filmēšanā arī tika iesaistīti jauni cilvēki, tai skaitā arī es kā aktieris (vērojiet uzmanīgi otrās minūtes 33 sekundi) un nopietnāki rekvizīti (ieroči, tērpi, grims etc.).

Vēl, sākot ar šo ierakstu, es sākšu skaidrot sižetiskos notikumus šajā video sērijā. Jā, šai filmiņai pamatā ir stāsts, sižets. Nē, to nevar saprast skatoties tikai filmiņas. Tāpēc lasiet to, ko jums rakstīšu, jo tūdaļ izskaidrošu iepriekšējās epizodes notikumus un nākamreiz -- šī video notikumus. Tādā veidā, iespējams, būs skaidrāks konteksts.

Iepriekšējā sērijā:
Prologs:
Laika ziņā iepriekšējā sērija norisinājās vairākus mēnešus pēc pirmās "Troļļu Nakšu" spēles notikumiem. Izglābuši Madaras ciema vecākā meitu (or smth), divi nomaldījušies ceļotāji, par atalgojumu no cieminiekiem saņēma gidu, kas aizveda viņus uz Dzintarjūras krastu, kur abi bija arī plānojuši doties. Tomēr viens no varoņiem -- Bezvārdis (Andza), saprata, ka negrib ceļot pa jūru vai dzīvot Dzintarjūras krastā, tāpēc atstājis savu biedru elfu (aizmirsu vārdu, sorry), lai tas ar kuģi dotos uz ... kur nu parasti elfi klasiski ar kuģiem dodas, pats devās atpakaļ uz savu dzimto zemi.

Pirmās sērijas video skaidrojums:
Atpakaļceļā, kaut kur mežos netālu no upes Gājas viņš nejauši uzduras kādam ceļotājam(maariic), kuram uzbrūk bandīts. Diemžēl, kamēr varonis atsteidzas uz notikuma vietu, ceļotājs, lai arī varonīgi aizstāvējies, ir kritis cīņā un bandīts (Kikis) viņu, kā saka, loot'o. Būdams augstu morāles standartu cilvēks, Bezvārdis metas uzbrukumā bandītam, kuru gan ir nokausējusi garā cīņa ar ceļotāju. Ņemot vērā Bezvārža lieliskās zobencīņas prasmes un pretinieka noguruma pakāpi, cīņa tiek izšķirta ļoti ātri un bandīts krīt sniegā, kur tiek piebeigts.
Paveicis to, Bezvārdis ne mirkli nekavējoties metas pie kritušā ceļotāja un lūko tam līdzēt, bet velti -- ievainojumi ir nāvējoši, tāpēc tas drīz arī mirst, pirms tam pieprasot, lai Bezvārdis nogādā Madaras ciemā steidzamu ziņu par to, ka pavasarī turp dodas Ziemeļzemes karaļa vīri, lai okupētu Troļļu zemes.
Nonācis šādā situācijā Bezvārdis svārstās tikai mirkli, jo viņa morālais kompass tomēr tagad ir notēmēts uz Madaras ciemu -- viņam ir jāaiznes šī ziņa uz ciemu, lai tur vai kas. Un tā viņš dodas atpakaļ uz Troļļu zemēm....

Šajā sērijā:
Bezvārdis ir apmaldījies, taču laimīgas sagadīšanās pēc viņš mežos sastop kādu citu ceļotāju. Kā tas viss izvēršās, skatieties šajā video!

Nākamreiz mēģināšu sadzīt pēdas reti demonstrētajai trešajai TN filmiņai. Lai gan ir vēl viena Troļļu Nakšu filmiņa, tomēr šī trešā filma ir pēdējā šajā sižeta līnijā.

Nav komentāru:

 
generated by sloganizer.net